News

20.06.2019
Wandeltip langs de wildromantische Hoegne

Wandelen en genieten in het Hoegnedal: de betovering van een bergbeek in de Hoge Venen. Een wandeltip van natuurgids Lothar Menzel.

13.05.2019
Eerste festival van de duurzaamheid voor Oost-België

Op zondag 5 mei vond het eerste Oost-Belgische festival van de duurzaamheid plaats. Talloze bezoekers zijn voor deze gelegenheid naar het Alte Schlachthof in Eupen gekomen om zich op de hoogte te stellen van de mogelijkheden die er zijn in Oost-België voor een duurzam leven.

1.04.2019
Fototentoonstelling “Vennfacetten” vanaaf 7 april in Aken

De fascinerende schoonheid van de Hoge Venen op foto’s.

4.02.2019
Hoge Venen tot meest favoriete cultuurerfgoed van Wallonië gekroond

Eind januar werden in het brusselse kasteel „La Hulpe“ de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd „Le Patrimoine préféré des Wallons”, oftewel het meest favoriete toeristische cultuurerfgoed van de Walen. In de categorie „Cultuurerfgoed Natuur“ bereikten de Hoge Venen de eerste plaats.

15.01.2019
De veenlibel is de libel van het jaar 2019

De experts van de Milieu- en natuurbeschermingsbond (Bund e.V.) en van de Vereniging duitssprekende libelledeskundigen (GdO) waren het erover eens: de zwarte heidelibel, het kleintje onder de grote libellen, zou door de verkiezing tot libel van het jaar 2019 in Duitsland vol in de belangstelling komen te staan. Uit recent onderzoek blijkt een teruggang van bijna 40 % in de laatste 40 jaar. In vergelijking met andere libellensoorten is dit een dramatisch hoge waarde.

12.12.2018
Activiteitenkalender 2019 nu online

Wandelingen, workshops, natuuranimaties, lezingen: vanaf nu kunt u ons veelzijdige aanbod voor grote en kleine natuurvrienden bekijken.

Hier klicken om naar onze activiteitenkalender te gaan (alleen in het Duits).