5.10.2020

Late “veerschoonmaak”

In het laatste weekend van september werd de Waalse vuilnisophaalactie, die normaal gesproken eind maart plaatsvindt, ingehaald. Het Huis Ternell deed er ook aan mee en haalde een alarmerende hoeveelheid afval op van de parkeerplaatsen voor wandelaars en langs de Monschauer Strasse.

Unser Fazit der Aktion: Schön, dass wir unsere wertvolle Natur von Müll befreien konnten; schade, dass immer noch so viele Menschen ihren Müll so achtlos in die Natur werfen. Unter anderem deshalb liegt uns unsere Arbeit hier auf Ternell so am Herzen. Wir möchten die Menschen erreichen und sie für einen wertschätzenden Umgang mit unserer Umwelt sensibilisieren. Denn wir haben nur diesen einen Planeten, und den sollten wir alle hegen und pflegen.

In totaal 8 helpers (2 ontbreken op de foto) trotseerden de slechte weer in de ochtend van 26 september en haalden afval op langs de Monschauer Straße, op het terrein en de parkeerplaats van Haus Ternell en op de parkeerplaatsen Nahtsief en Grenzweg. De meest indrukwekkende vondst was waarschijnlijk een oude microgolfoven die gewoon in een sloot werd weggegooid. Anders waren het vooral lege drankblikjes en flessen en verpakkingsafval.

Onze conclusie van de actie: Leuk dat we onze waardevolle natuur konden bevrijden van afval; het is jammer dat nog steeds zoveel mensen hun afval zo slordig in de natuur gooien. Dit is een van de redenen waarom ons werk hier bij Ternell ons zo na aan het hart ligt. We willen mensen bereiken en sensibiliseren voor een waarderende behandeling van onze omgeving. Omdat we maar één planeet hebben, en die moeten we allemaal koesteren.