23.09.2019

Open Dag in Ternell

Op zondag 8 september vond in Haus Ternell de jaarlijkse open dag plaats. Groot en klein werden ook dit jaar weer, net als de afgelopen jaren, door dit evenement aangelokt. Hier ziet u enkele impressies van deze alom geslaagde dag.

Ook al was het weer niet al te best, de bezoekers van de open dag konden volop genieten en deelnemen aan talrijke activiteiten binnenshuis en op het grote buitenterrein. Meteen vanaf het begin was het erg druk; wie er in de voorgaande jaren al bij was, wist wel, dat het zeker de moeite waard is, ruim tijd te nemen om overal aan mee te kunnen doen.

Zelf doen is het motto.

Het team en de vriendenkring van Haus Ternell hadden ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma samengesteld met informatie en doe – activiteiten rond het thema natuur.
Deelnemers konden zelf vilt maken, weven, reinigingsmiddelen samenstellen, voedersilo´s knutselen, gelli-printing, diverse wierookproducten maken en boomschijven graveren. Voor het abseilen vanaf een hoge boom waren durf en behendigheid vereist! Ook bij het pony rijden was de belangstelling groot.
Voor bezoekers die graag de natuur van haar culinaire zijde bekijken, waren er niet-alledaagse, maar ongelooflijk lekkere kruidensmoothies en bij het kampvuur stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter.

In Ternell mogen natuurlijk de infostands over paddenstoelen en nestkasten voor allerlei dieren niet ontbreken. De eigen kennis van veen en natuur kon men in verschillende spelen testen. De imkervereniging Eupen en omgeving gaf uitgebreide informatie over het thema bijen. Hoe om te gaan met een zeis, ook dat werd getoond. Agraost informeerde over het nut van heggen en Fahr mit over alternatieve vervoersmogelijkheden.
Verder waren er verkoopstandjes voor designerproducten van de Werkstatt Cardijn, voor kruidenplanten van Gartenhof Backhaus en voor zelf gekweekte bio-groenten van Gut Hebscheid.
Bij het kampvuur werden sprookjes en verhalen verteld en er was een indrukwekkende fototentoonstelling van macro-opnames uit de natuur.

Zo zag het omvangrijke programma van deze bijzondere dag eruit, met als resultaat „zin in meer natuur“.