8.08.2019

Nieuwe panoramaborden geven uitleg over oostbelgische uitzichtspunten en natuurlandschappen

Talloze fietsers en wandelaars genieten van de mooie uitzichten en uitzichtspunten in Oost-Belgie. Maar wat zien we eigenlijk precies, daar in de verte? Antwoord op deze vraag geven ons de nieuwe panoramaborden, die er vanaf zomer 2019 in veel plaatsen van Oost-Belgie te vinden zijn.

Op populaire plekken langs fiets- en wandelwegen, daar waar bijzondere vergezichten te bewonderen zijn, zijn de nieuwe panoramaborden al opgesteld. „Doel is, plaatsen met bijzonder uitzicht door deze infotafels meerwaarde te verlenen. Wij willen graag, dat dagjesmensen, vakantiegangers en ook de plaatselijke bevolking op een actieve manier meer te weten komen over het landschap, de geschiedenis en de cultuur van Oost-Belgie“, aldus TAO–directrice Sandra De Taeye.

Niet alleen buiten, in de natuur, is de informatie van de infoborden te verkrijgen , ook digitaal is de meerwaarde ervan wel duidelijk. Op de website www.ostbelgien.eu/panorama-tafeln zijn de afzonderlijk uitzichtspunten virtueel op te roepen. „We hebben veel moeite gedaan te zorgen, dat ook voor internetgebruikers alle informatie van de  borden beschikbaar is. De bijzondere meerwaarde van dit project is wel, dat er 180 °-foto´s digitaal opgeroepen kunnen worden“, verklaart Andrea Michaelis.

Digitale versie

Met een klik  op de individuele panorama-uitzichten opent zich een panoramafoto en een kaart, waarop de POIs (points of interest) te zien zijn. Wie doorklikt, kan dieper in de materie duiken. Zo is het mogelijk in een paar stappen via de kerk van Wirtzfeld of de benedenstad van Eupen een bezoekje te brengen aan de kathedraal van Malmedy of het Haus Villers. Hierdoor kan een bezoeker al weten wat hij kan verwachten, nog vóór de reis echt begonnen is.  De plaatselijke bevolking zou bovendien via deze „virtuele ronde“ informatie kunnen krijgen over toeristische thema´s en zelfs een bezienswaardigheid in de geboortestreek opnieuw kunnen ontdekken.

Met deze informatieborden, ter plaatse of in het internet, beschikt het vakantiegebied Ostbelgien over een geweldig instrument om gasten en de plaatselijke bevolking op een aansprekende manier nader kenns te laten maken met toeristische bezienswaardigheden en highlights.

Dankzij de goede samenwerking met regionale partners, de Duits en Frans sprekende gemeenten en de openbare organen kan de Tourismusagentur Ostbelgien zich verheugen over deze uitbreiding van het toeristisch aanbod.

 


Meer informatie: Virtuele rondleidingen onder https://www.ostbelgien.eu/nl/beleven/ontdekken/panorama-borden