11.10.2023

Netwerk Natuur presenteert: “Meester Bockert – Landschapsarchitect bij uitstek”.

Na wereldwijd bijna te zijn uitgeroeid, keren bevers dankzij uitgebreide beschermingsmaatregelen terug naar hun traditionele gebieden in veel regio’s van Europa.

Als ecosysteemingenieurs vormen ze watermassa’s en hele landschappen naar hun eigen behoeften. Daarbij tarten ze onze ideeën over hoe natuurlijk stromend water eruitziet wanneer ze talloze beverdammen gebruiken om beken af te dammen tot waterpartijen, schaduwrijke bomen langs de oevers omhakken en geulen graven om hout vlot te trekken.

Maar wat voor effect heeft dit op de natuur en de biodiversiteit? Welke effecten heeft dit op de waterhuishouding en het afstromingsgedrag van waterlichamen? Welke conflicten ontstaan er en welke kansen bieden bevers tegen de achtergrond van een veranderende wereld?

De lezing gaat in op deze vragen aan de hand van eigen studies in de noordelijke Eifel en actuele internationale studies, aan de hand van voorbeelden.

De informatieavond vindt plaats op woensdag 25 oktober om 19.30 uur in het Oude Slachthuis in Eupen. De spreker is bioloog Dr. Lutz Dalbeck van Biostation Düren.
De toegang is gratis.
Info: 080/448144

"*" indicates required fields

Persönliche Infos

Infos zu den Aktivitäten

Datenschutz*
Was passiert mit meinen Daten? Zur Datenschutzregelung
This field is for validation purposes and should be left unchanged.